Seniorit ovat yhteiskuntamme voimavara. Tämän päivän seniorit ovat aktiivisia toimijoita, eivät vain palveluiden käyttäjiä. Monet seniorit ovat kantava voima esimerkiksi vapaaehtoistoiminnassa, seurakunnissa tai kulttuurin ja harrastustoiminnan suurkuluttajina. Senioreille on tärkeää, että verotus pysyy maltillisena, jotta rahaa jää muuhunkin kuin välttämättömään.

Elämä voi ja sen täytyy saada olla rikasta ja täysipainoista loppuun saakka. Senioreiden toimintakykyä on syytä tukea kaikin tavoin ja siten edistää mahdollisuutta jatkaa itsenäistä elämää kotona. Kaikessa toiminnassa tulee huomioida, että ennaltaehkäisevään liikuntaan ja kuntoutukseen sijoitettavat eurot saadaan moninkertaisesti takaisin ja tarve raskaammalle vanhustenhuollolle vähenee.

Suomessa on ennennäkemätön hoivakriisi. Vanhusten hoito on laitettava kuntoon kokonaisuutena. Kokonaisuuteen kuuluu omaishoito, perhehoito, asumispalvelut sekä ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan palvelut. Hoitajamitoitus on tarpeen, mutta laskutapa väärä. Hoivaosastoilla on paljon työtä, joka soveltuu hyvin hoiva-avustajille ja vain osa työstä vaatii lähihoitajan ja sairaanhoitajan koulutuksen. Lain voimaantulon jälkeen on henkilöstövajeen vuoksi hoivaosastoja suljettu, kotihoito ei vedä, sairaaloiden vuodeosastoilla odottaa suuret määrät vanhuksia jatkohoitopaikkaa, perusterveydenhuollon vuodeosastoilla odotetaan hoivapaikkoja ja päivystykset ovat täyttyneet apua hakevista vanhuksista. Tämä ei ole laadukasta vanhustenhuoltoa. Asuminen kotona on inhimillistä ja järkevää, jos kotona selviää ja sitä itse toivoo. Suomessa on arvioiden mukaan yli 350 000 omaistaan hoivaavaa läheistä, näistä vain noin 50 000 saa omaishoidon tukea. Tämä kotona suoritettava omaishoitajasuhde voi olla hyvinkin vaativaa ja sitovaa ja jota ilman hoidettava tarvitsisi laitoshoitopaikan. Omaishoitajuus onkin keskeinen keino vastata myös kasvaviin hoivatarpeisiin. Kaikkien omaishoitajien tulee saada korvaus tekemästään työstä ja saada apua sekä tukea arkeen. Ikäihmisen ja läheisen tulee voida luottaa siihen, että tarvittaessa löytyy palveluasumista, ympärivuorokautista hoivaa tai vuodeosastohoitoa.